Zwembad update

door Marissa

Afgelopen winter hebben we al het water uit ons zwembad gehaald. We hebben het water gebruikt om de planten en bomen in de tuinen water te geven. Je zult wel denken is dat chloorwater wel goed voor de tuin? Dat is geen probleem. Als je er geen chloor meer bij doet, is het na enkele weken uit het water verdwenen.

Vorig jaar bleek dat er steeds water uit het zwembad verdween. Er verdampt altijd wel wat door de warmte. Maar dit was veel meer. Daarom hebben we het zwembad dit voorjaar op nieuw laten voegen. We zagen ook dat er buizen waren die niet goed waren aangesloten en dus de oorzaak waren van de lekkage. Nu dit is opgelost blijft het waterniveau op peil 🙂

Afgelopen zaterdag hebben we iets heel bijzonders gedaan 😉 We hebben 500 meter zwarte buizen gelegd in de tuin, iets lager dan het zwembad. Het water van het zwembad laten we langzaam door deze buizen stromen zodat de zon het water kan verwarmen. Als het water is verwarmd dan stroomt het weer terug in het zwembad. Hierdoor hopen we dat we eerder in het jaar kunnen zwemmen en ook langer in het najaar.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk