Uitbreiding terras

door Marissa

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met uitbreiding van de terrassen. Het terras bij het zwembad is een heel stuk groter geworden en bij de casita is een nieuw terras gemaakt. Op dit nieuwe terras kunnen we nu prachtig zitten tijdens een etentje met een grote groep.

In Spanje gaat het maken van een terras anders dan in Nederland. In Nederland wordt er een zandbed gemaakt waar de tegels op worden gelegd. In Spanje wordt er een laag beton gestort waar de tegels op worden gelijmd.

Om ruimte te maken voor het beton moest er een laag van 15 cm steentjes en harde ondergrond worden verwijderd. Dit heb ik samen met Gerda en Simon gedaan. Ik heb de kruiwagens die we vol hebben geschept niet geteld maar het waren er heel veel. De steentjes hebben we ergens anders weer gebruikt.

Op maandagochtend kwamen twee grote vrachtwagens. Eén vrachtwagen had beton meegenomen. De andere vrachtwagen had een takel waarmee een grote hangbak die met beton werd gevuld bij het terras  kon komen.

Marco en Fran (van Francisco), onze tegelzetters, moesten heel hard werken om het beton op de juiste plaats te krijgen en het glad te maken. Het duurde een dag voordat het beton droog was. De rest van de week zijn ze bezig geweest om de tegels op het beton te plakken.

Het was een hele klus. Maar nu hebben we twee mooie terrassen waar je heerlijk kunt genieten in de zon.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk