Sinterklaas is weer terug in Spanje

door Marissa

Gisteren hebben veel mensen in Nederland waarschijnlijk Sinterklaas gevierd met cadeaus en surprises. Vandaag is Sinterklaas al weer terug in zijn Spanje en wel in Alicante waar wij in de buurt wonen.

In Spanje wordt Sinterklaas San Nicolás genoemd. San Nicolás is patroonheilige van Alicante en ook van Amsterdam en van nog veel meer plaatsen in Nederland.

In Alicante staat een prachtige kathedraal die genoemd is naar San Nicolás. Op 6 december wordt daar een mis gevierd. Na de misviering start een plechtige processie met het beeld van San Nicolás.

In de optocht lopen ook de reuzen van Alicante mee en grote hoofden,  kinderen en vertegenwoordigers van  verschillende verenigingen van de stad. Het is heel indrukwekkend om te zien. Prachtige kleding, mooie muziek en bovendien heel gezellig.

Sinterklaas is bij de kinderen in Spanje niet dé grote kindervriend. Hier zijn het de drie koningen die op 6 januari die rol op zich nemen.  San Nicolás is in Spanje veel jonger dan in Nederland en hij heeft ook geen baard. Ook oogt hij niet zo vriendelijk. In de optocht rijdt hij op een prachtig wit paard dat lange witte manen heeft.

Aan het eind van de optocht rijdt een grote wagen. De mensen daarop delen namens San Nicolás cadeaus uit. Veel ballen en knuffels.

MARISSA

 

Foto’s

Onder de foto’s staan nog een aantal video’s

Video’s

Misschien vind je dit ook leuk