Ricote vallei

door Marissa

Wij wonen in de Hondón Vallei, een prachtige brede vallei, gelegen in een rustige bergachtige streek. Maar er zijn meer mooie valleien in de buurt. Af en toe gaan we op onderzoek uit. Dat vinden we zelf erg leuk en dan kunnen we ook vertellen aan onze gasten welke leuke gebieden er in de buurt zijn om te ontdekken.

Zo hebben we net de prachtige Ricote Vallei ontdekt. Deze vallei begint aan de zuidelijke kant op 23 km van de hoofdstad Murcia en voert langs acht dorpen die allemaal liggen in het dal van de rivier Segura. Het meest bijzondere van de vallei is het verschil tussen het mooie groen van het land rond de rivier en de droge, ruige bergen die het gebied omsluiten.

De totale lengte van de Ricote Vallei is maar 25 km. Na elke 3 – 5 kilometer is er dus een ander dorp dat z’n eigen bijzondere dingen heeft. Bijvoorbeeld mooie kerken, warm water baden, een historisch centrum, een mooi aangelegde wandelroute naar een beeld van Jezus op een mooi uitzichtpunt, speciale cake (bizcocho) en leuke restaurantjes.

We hebben een uitgebreide beschrijving van deze route gemaakt die door gasten te gebruiken is als ze deze route willen rijden.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk