Nieuwe ontdekking: Oud Cartagena

door Marissa

We hebben een nieuwe leuke stad ontdekt. Op een goed uur rijden ligt de havenstad Cartagena die één van de belangrijkste havens van Spanje heeft. De kust rondom Cartagena heeft prachtige (zand)stranden en wordt de Costa Cálida genoemd. 

Cartagena heeft deel uitgemaakt van het Romeinse Rijk en dat kun je nog goed zien. Zo zijn er onder andere het Teatro Romano, een openlucht theater en Casa de la Fortuna, een Romeins huis. Als je bij het Teatro Romano omhoog loopt kom je bij het klooster Santuario de la Virgen de la Fuensanta. Hier ben je vrij hoog en kun je ook de verlaten stierenvechtersarena zien.

Cartagena is bekend om de zoete likeur Cuarenta y tres (Licor 43), die wel naar ruim 60 landen wordt geëxporteerd. Je hebt er vast wel eens reclame van gezien.

Vlak bij de haven is het gezellige centrum waar je leuk kunt winkelen en genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

We vinden Cartagena een gezellige stad, het is er minder toeristisch dan Alicante en Murcia en dus rustiger. We zijn een paar keer in Cartagena geweest. De laatste keer samen met Pien en haar ouders die voor de tweede keer bij ons te gast waren. We hebben de stad verkend en heerlijk genoten van een menú del día en een boottocht gemaakt met een catamaran. Dat vonden Pien en ik heel erg leuk. Lekker liggen op de doeken vlak boven het water.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk