Mannen in tutuutjes

door Marissa

Een vast onderdeel van elk dorpsfeest in ons deel van Spanje is de optocht van praalwagens.Ik ben nog nooit naar een carnavalsoptocht in Nederland geweest, maar ik denk dat het daar een klein beetje op lijkt.

Vandaag was het weer zover en ik ben er samen met Simon en mijn camera naar toe geweest. Het begon met vuurwerk en daarna kwam de eerste groep langs. Deze bestond uit jonge enthousiaste mensen die met hun trommels en hun ritmische dansen het publiek langs de kant van de weg vermaakten.

Helaas was dat de enige live-muziek want de rest van de optocht bestond uit kleine praalwagens met zeer luide muziek met daarachter een groepje van een vereniging of een buurt. De mensen achter de praalwagens zijn ongeveer hetzelfde gekleed en genieten van een drankje en delen dat ook uit aan de toeschouwers. Jong of oud, dik of dun, man of vrouw, het maakt niet uit, iedereen kan meedoen.

De praalwagens hadden verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld: mambo-kings, lieveheersbeestjes en pikachu.

Het meeste opvallend vond ik dat er volwassen mannen rondliepen in kleurige tutuutjes. Een Belgische man, er mogen ook buitenlanders meedoen, liep als lieveheersbeestje rond in een rood tutuutje met zwarte stippen met daarop een t-shirt van ACDC. Voor toch nog een beetje een stoer gevoel zeker 😉

Maar ach het is heel gezellig, afgezien van het beetje dove gevoel in je oren na afloop, en iedereen heeft veel plezier.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk