Kruidenvrouwtje

door Marissa

In onze groentetuin hebben we ook kruidenplanten. Dit jaar ben ik begonnen om deze planten te drogen zodat we ze bij het koken kunnen gebruiken om ons eten een extra lekkere smaak te geven.

We hebben nu al: basilicum, tijm, munt, rozemarijn, rucola en salie  gedroogd. Rucola eten we natuurlijk ook veel in salades maar door de pittige smaak is het ook heel lekker als je hem gedroogd ergens doorheen doet. Simon drinkt heel graag verse muntthee, maar ik mocht ook wel wat munt gebruiken om te drogen.

Als ik de kruiden geplukt heb ga ik ze eerst schoonmaken onder de kraan. Daarna kunnen ze drogen. Daarvoor hebben we een droogoven. Hierin worden de kruiden op een bepaalde temperatuur gedroogd. Dit duurt wel een aantal uren. Daarna ga ik de steeltjes van de planten af halen. En daarna maak ik ze kleiner met een staafmixer. Dan zijn de kruiden klaar. We bewaren ze in grote potten. Voor het koken is het leuker om kleinere strooipotjes te gebruiken. Daarom heb ik deze week 2 setjes gekocht van elk 6 potjes. Één voor ons zelf en één voor onze gasten. Het staat best leuk vind ik zelf 🙂

Ik vind het erg leuk om te doen en daarom heb ik vorige week nog meer zaadjes geplant, o.a.: maggiplant, kamille en venkel.

Zo ben ik best creatief bezig toch? 🙂 Ik wil ook nog zelf thee gaan maken. Munt, salie en als straks de kamille en de venkel klaar zijn, die ook. Ik ga dan ook zelf de theezakjes maken. Als het gelukt is hoor je daar meer over in deze blog.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk