Feest Moros y Cristianos

door Marissa

Even een beetje geschiedenis šŸ˜‰ Heel lang geleden waren de Moren (Islamieten als Berbers en Arabieren) de baas in Spanje. Meer dan 600 jaar geleden hebben de christelijke mensen Spanje weer veroverd op de Moren. Nog elk jaar wordt dit in veel Spaanse dorpen gevierd. Wij wonen in Macisvenda in de gemeente Abanilla. Het dorp Abanilla is het hoofddorp van de gemeente Abanilla. Ook in Abanilla wordt dit feest elk jaar gevierd tijdens een feestweek. Het belangrijkste onderdeel van deze feestweek is het defilĆ©, een optocht van de Moren en de Christenen. Dit jaar was de optocht gisteren, op 1 mei.

In de optocht liepen eerst mensen die verkleed waren als de Moren in legerkleding. Daarna kwamen de christenen. Bij beide groepen waren veel slavinnen die hun best doen om er zo mooi mogelijk uit te zien. Het was heel indrukwekkend om te zien. Prachtige kleding en mooie muziek en bovendien heel gezellig.

Voor de mensen in onze gemeente is dit feest heel belangrijk en bijna iedereen doet er aan mee of is er bij aanwezig. In deze week werken de meeste mensen dan ook niet. Als je tijdens deze week een probleem hebt met bijvoorbeeld een toilet heb je pech. Want de loodgieters vieren ook feest.

MARISSA

 

Foto’s

Onder de foto’s staan nog een aantal video’s

Video’s

Misschien vind je dit ook leuk