Dorpsfeest

door Marissa

Net als in de meeste dorpen in Spanje heeft ook ons dorp Macisvenda een dorpsfeest. Deze week was het feest. Drie dagen met veel gezelligheid en met activiteiten voor jong en oud. De hoofdstraat in het dorp wordt zelfs een tijd afgesloten zodat er ruimte is voor de kinderen om op straat te spelen. Er zijn dan o.a. opblaasbare luchtkastelen. Natuurlijk is er ook heel veel muziek. Dat gaat heel lang door. Toen ik op een nacht om 4 uur wakker was hoorde ik nog een band spelen.

Hoogtepunt van het dorpsfeest is de parade op zaterdagavond. Ik ben er niet heen geweest omdat de muziek heel hard is en ik daar niet zo goed tegen kan. Er rijden wagens met hele grote boxen er op. Simon is er wel heen geweest en hij heeft foto’s en filmpjes gemaakt zodat ik er thuis van kon genieten.

De optocht lijkt wel een soort klein carnaval. Er zijn versierde wagens met muziek en daarachter lopen mensen lopen die verkleed zijn. Af en toe doen de verklede mensen een dansje. Iedereen doet mee. Erg leuk. Elke wagen heeft ook veel drinken en lekkers mee dat wordt uitgedeeld aan de mensen langs de kant. Bijvoorbeeld blikjes bier voor de vaders en pakjes sap voor de kinderen. Ook worden er zakjes snoep, zakjes chips, koekjes en broodjes uitgedeeld. Er was ook een wagen bij die heel veel ballen naar de kinderen gooide.

In Spanje is er tijdens oud en nieuw weinig vuurwerk. Maar bij een dorpsfeest als dit wordt er wel vuurwerk afgestoken.

MARISSA

 

Foto’s

Onder de foto’s staan nog een aantal video’s

Video’s

Misschien vind je dit ook leuk