Cactusbabies

door Marissa

De laatste weken zijn we druk bezig geweest in onze tuinen. Zo hebben we vlak voor de lock-down in Spanje snel nog een aantal fruitbomen kunnen kopen en wat groentezaden. Er waren op dat moment nog geen kleine plantjes te krijgen, zoals tomatenplantjes. De Viveros (tuincentra) zijn nu dicht. Dus we hebben veel groenten maar gezaaid dit jaar. We hebben dit jaar ook extra aandacht aan onze cactussen kunnen besteden.

Helemaal achterin onze grote tuin is een plek waar een aantal cactussen staan. Onze ‘cactuskweektuin’. Cactussen zorgen zelf voor nakomelingen (babies). Vaak groeien er rond de ‘moedercactus’ kleine babycactussen. Soms zijn er zoveel babies dat ze allemaal niet genoeg ruimte hebben om te groeien.

Daarom heb ik vorige week een heleboel cactussen een andere plaats gegeven. Een heel leuk werkje vond ik dat. De babycactus voorzichtig losmaken, een nieuwe plek zoeken, een gat graven, tuinaarde en mest erbij en wat water erbij gieten. Dan wat steentjes er omheen leggen om de wortels te beschermen tegen de zomerzon.

De mooiste en grootste babycactussen hebben een plek gekregen in onze grootste tuin. Sommige op een eigen plek en anderen dichterbij elkaar in een sierperkje.

Langs een rand van onze tuin heb ik een heleboel Aloë Vera planten uitgezet tussen de *coniferen??*. Als ze wat groter zijn geworden is dat vast een mooi gezicht. We gaan dit jaar kijken of we ook wat met de Aloë Vera uit deze planten kunnen doen. Bijvoorbeeld een gel of een créme maken.

PS: Mijn ouders zeggen dat de meeste van onze cactussen eigenlijk vetplanten zijn, maar ik vind cactussen een mooier woord 🙂

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk