Betalen met stokjes

door Marissa

Uit eten gaan vind ik erg leuk en gezellig. Één van mijn favoriete restaurants in Spanje is Lizarran. In bijna elke grotere plaats vind je er wel één. In Alicante zijn er zelfs drie. Lizarran is bekend om de zogenaamde pinchos, dat zijn een soort tapas op brood.

Op stukjes stokbrood maken ze een soort van kunstwerkjes met allemaal lekkere dingen. In de vitrine bij de bar staan koude pinchos die je zelf op kunt halen. Af en toe gaat er een bel en direct daarna komt er iemand langs met een schaal met warme pinchos. Je mag dan zelf de lekkerste uitzoeken.

In elke pinchos zit een stokje (prikker). De lengte van het stokje geeft de prijs aan. Hoe langer het stokje hoe duurder de pincho. De goedkoopste pincho is ongeveer 1 euro en 40 cent. De duurste pincho is rond de twee euro. De stokjes moet je bewaren en als je gaat afrekenen dan neem je alle stokjes mee en wordt daarmee berekend hoeveel je moet betalen.

In een aantal vestigingen van Lizarran is het elke dinsdag Locos Martes (Dolle dinsdag). Dit betekent dat je elke pincho voor 1 euro krijgt. Het maakt niet uit hoe lang het stokje is. Bij de Lizarran in het overdekte winkelcentrum l’Aljub in Elche is het ook elke dinsdag een dolle boel.

Als we naar Lizarran gaan, dan doen we dat dus meestal op dinsdag. We blijven toch wel een beetje Nederlanders 😉

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk