Berggeit

door Marissa

In onze achtertuin liggen een aantal bergen. Afgelopen weekend waren mijn broer Robin en zijn vrouw Esther bij ons. Esther is zwanger. Ze krijgen in december een jongetje. We noemen hem nu nog Sjors. Afgelopen zondag gingen ze samen wandelen. Een klein uurtje later kreeg ik een appje: ‘Zie je ons Marissa, we staan boven op de berg?’. En ja wel ik kon ze zien 🙂

Omdat ik wel zin had om ook eens boven op die berg te kijken ben ik vanmorgen samen met Gerda en Simon en mijn zus Wianda en haar vriend Rolf, die deze week bij ons zijn, er op uit getrokken. De bergschoenen aan, de wandelstokken op lengte maken en vooruit met de geit.

Met een klein kwartier waren we aan de voet van de berg. Er lopen geen wandelpaden de berg op dus hebben we zelf een route bepaald. Het eerste stukje was het meest lastig omdat er wat losse steentjes lagen. Daarna ging het prima. Halverwege hebben we even gepauzeerd onder een dennenboom in de schaduw omdat het ook vandaag weer lekker warm was.

Het laatste stuk ging heel goed en al snel stonden we boven op de berg. Wauw, wat een prachtig uitzicht heb je vanaf de top van de berg. We konden ons huis heel goed zien en ook de bergen die rondom deze berg staan.

We hebben ongeveer 150 meter hoogte verschil overbrugd tijdens deze wandeling. Ons huis staat op 450 meter hoogte. En de top van deze berg ligt op 600 meter hoogte.

Toen we thuis kwamen hadden we het best warm gekregen en zijn we gelijk het zwembad ingedoken. Heerlijk 🙂

Wie durft het aan om ook eens deze berg met mij te beklimmen?

Als je wel wilt wandelen maar liever niet wilt klimmen dan zijn er bij ons in de buurt ook genoeg andere wandelmogelijkheden.

MARISSA

Misschien vind je dit ook leuk