Assistentie bij vliegen met een verstandelijke beperking

door Marissa

Bij vrijwel alle vliegtuigmaatschappijen is het tegenwoordig mogelijk om bij het boeken van een vlucht aan te geven dat je een verstandelijke beperking hebt en graag assistentie wilt aanvragen. Je kiest hierbij voor DPNA-assistentie .

Ik heb uitgeprobeerd wat de DPNA-assistentie in de praktijk betekent toen ik samen met Simon en Gerda vanaf Schiphol met Transavia naar Alicante vloog. En later weer terug van Alicante naar Amsterdam. Hieronder kun je mijn ervaringen lezen. Het is wel een lang verhaal geworden, maar dan ben je helemaal op de hoogte.

Van Amsterdam naar Alicante

Problemen met online inchecken
Op de dag voor vertrek probeerden we online in te checken. We konden Simon en Gerda zonder problemen online inchecken. Maar voor mij wilde het inchecken niet lukken. Er verscheen een foutmelding die betrekking had op de DPNA-assistentie. Toen we dit probleem voorlegden aan de helpdesk van Transavia zei de vriendelijke mevrouw dat het online inchecken van iemand die DPNA-assistentie heeft aangevraagd in principe moet kunnen. Maar ook met haar hulp wilde het niet lukken. Ze adviseerde daarom om de volgende dag gewoon op Schiphol in te checken.

Goed om te weten: als je met DPNA-assistentie reist mag je niet een stoel kiezen in één van de rijen bij de nooduitgang.

Inchecken op Schiphol
De volgende dag verliep het inchecken op Schiphol zonder problemen. De aardige grondstewardess van Transavia vertelde mij dat ik DPNA-assistentie had aangevraagd en dat ik me bij bij Axxicom kon melden dat vlakbij de incheckbalie van Transavia in vertrekhal 1 te vinden is.

Service Axxicom bij DPNA-assistentie
Axxicom was heel snel gevonden. Aan de balie zat een lieve mevrouw die ons heel rustig vertelde wat Axxicom allemaal kan betekenen voor iemand die met DPNA-assistentie vliegt. Je kunt bij Axxicom aangeven welke hulp voor jou nodig is.

Als je dat wilt dan blijft er iemand van Axxicom bij je tot aan het moment dat je het vliegtuig instapt. Men draagt je dan over aan het cabinepersoneel (lees stewardessen), zij zijn dan gelijk op de hoogte dat je met DPNA-assistentie vliegt. Dat kunnen ze overigens ook zien op de passagierslijst, er staat namelijk DPNA bij je naam.

Als het voor je voldoende is als je naar de gate (is de wachtruimte vlakbij het vliegtuig) wordt begeleid dan brengt een begeleider van Axxicom je daar naar toe.

De begeleider van Axxicom helpt je ook bij de veiligheidscontroles en als dat nodig is wordt je begeleid naar het toilet.

Als je ruim op tijd op de luchthaven aanwezig bent is het ook mogelijk om gebruik te maken van de speciale wachtruimte van Axxicom. De begeleider van Axxicom kan hier ook wat te drinken voor je halen. De drankjes op Schiphol zijn vlakbij de wachtruimte van Axxicom wel erg duur overigens.

Nadat je bij de balie van Axxicom hebt aangegeven wat je wensen zijn is het tijd om afscheid te nemen van degene die je naar het vliegveld heeft gebracht. Axxicom neemt de begeleiding dan over.

Begeleiding Axxicom op Schiphol
Vanaf de balie van Axxicom begeleidde een jonge mevrouw van Axxicom me lopend. Ze was heel aardig en ik kon goed met haar praten. Ze hielp me heel goed bij de veiligheidscontroles en bracht me daarna naar de wachtruimte van Axxicom. Omdat Simon en Gerda aanwezig waren was het niet nodig dat ze bleef.

Ongeveer 5 kwartier voor vertrek werd ik in de wachtruimte opgehaald door een aardige jonge man. Hij had een rolstoel bij zich waar ik in mocht zitten. Leuk, dat had ik nog nooit meegemaakt. Omdat het een heel eind was naar de gate regelde hij een soort golfkarretje. Ik mocht op de voorbank zitten en Simon en Gerda achterop. Dat vond ik heel erg leuk.

Bij de gate nam de begeleider afscheid zoals afgesproken bij de balie van Axxicom.

Omdat ik DPNA-assistentie had mocht ik als één van de eerste passagiers het vliegtuig in. Al weer bijzonder.

Vliegen met Transavia
Het vliegen was niet anders als anders. Als je met DPNA-assistentie reist krijg je in het vliegtuig geen begeleiding. De steward(e)(s)(sen) weten wel dat je met DPNA-assistentie reist, dus als er wat is kun je bij hen terecht en kunnen ze je helpen bij eventuele vragen.

Toen we geland waren werd er omgeroepen dat de mensen die met assistentie vlogen naar voren mochten komen. Op dat moment stond het gangpad helemaal vol en was dat niet mogelijk. Dat hadden ze beter iets eerder kunnen doen. Of kunnen omroepen dat mensen die met assistentie reizen na de landing als laatste het vliegtuig uit konden gaan. Wat ook niet werd verteld is dat ik het vliegtuig niet aan de linkerkant moest verlaten zoals de andere passagiers, maar aan de rechterkant. Aan de rechterkant was de uitgang ook open en daar was een platform waar mensen die met assistentie reizen kunnen gaan zitten. Toen het platform als een soort van lift naar beneden was gegaan en op de grond stond kwam er een Spaanse begeleider met een rolstoel. Ook hij was heel aardig en vroeg in het Engels waar ik heen wilde. Omdat hij de route goed kende bracht hij me heel snel naar de aankomsthal. Ik had geen koffer in de ruimbagage mee, als je wel een koffer hebt ingecheckt, dan haalt de begeleider deze samen met je op.

Mocht je alleen reizen met DPNA-assistentie dan kan de begeleider je naar de aankomsthal brengen waar wij je staan op te wachten.

Van Alicante naar Amsterdam

Weer problemen met online inchecken
Net als bij de heenreis lukte het online inchecken voor mij niet. We kregen dezelfde foutmelding. We besloten daarom de volgende dag gewoon op het vliegveld van Alicante in te checken.

Service Aena Sin Barreras bij DPNA-assistentie
Bij de balie van Aena Sin Barreras legde een aardige meneer uit wat de mogelijkheden zijn voor begeleiding van iemand die met DPNA-assistentie vliegt. Als je prikkelgevoelig bent hebben ze een speciale wachtruimte beschikbaar. Van de mensen die iemand naar het vliegveld in Alicante brengen eisen ze dat deze op het vliegveld van Alicante blijven totdat het vliegtuig is vertrokken, zodat in het geval dat het vliegtuig niet kan vertrekken de persoon die met DPNA-assistentie reist weer opgevangen kan worden. Geadviseerd wordt om je te melden bij de balie van Aena Sin Barreras ongeveer 15 minuten voordat het boarden van het vliegtuig begint.

Begeleiding Aena Sin Barreras op vliegveld Alicante
Een begeleider van Aena Sin Barreras haalde me op bij de balie en begeleide mij naar de veiligheidscontroles. Alle begeleiders van Aena Sin Barreras zijn herkenbaar aan een geel shirt met een logo met een rolstoel er op.

Op het vliegveld van Alicante is een aparte ingang bij de veiligheidscontroles voor mensen die met assistentie reizen. Dit betekent dat er eigenlijk nooit een wachtrij is en de controles snel verlopen. De medewerkers van de veiligheidscontroles die staan bij dit speciale gedeelte zijn specifiek geschoold en gewend aan mensen die met assistentie vliegen.

Na de veiligheidscontroles werd ik begeleid naar de gate waar ik vrijwel direct aan de beurt was want mensen die met assistentie reizen mogen ook op het vliegveld van Alicante als eerste het vliegtuig in. Mijn begeleider ging met me mee en droeg zelfs mijn kleine koffer en bracht me helemaal naar de deur van het vliegtuig.

Vliegen met Transavia
Net als bij de heenreis werd er tijdens de vlucht door de stewardessen geen aandacht aan me besteed. Toen we geland waren zijn we naar de purser (hoofdstewardess) gegaan en gevraagd hoe de begeleiding op Schiphol zou verlopen. De stewardess gaf echter aan niet te weten dat er bij DPNA ook assistentie op het vliegveld hoort. In dit geval was dat niet erg omdat Gerda en Simon ook meevlogen, maar als je alleen vliegt met DPNA assistentie is dit wel van belang zodat je begeleid kan worden naar de aankomsthal waar een bekende van je op je staat te wachten.

De stewardess gaf aan dat ze dit binnen Transavia zou aankaarten zodat alle stewardessen van Transavia op de hoogte worden gesteld. Bovendien stelde ze voor dat iemand die met DPNA-assistentie vliegt voor de vlucht een briefje aan een stewardess geeft met daarop de naam van de persoon en dat hij/zij met DPNA-assistentie reist. Tijdens de vlucht komen ze dan een keer bij je langs zoals ze dat ook doen bij jonge kinderen die alleen vliegen en na de landing zorgen ze er voor je wordt overgedragen aan de begeleiding op het vliegveld. Een heel goed idee !!

Conclusie vliegen met DPNA-assistentie

Ik voelde me tijdens de vliegreis net een prinses. Iedereen was heel aardig voor me en ik voelde me daardoor heel speciaal. Of ik ooit alleen durf te vliegen met DPNA assistentie kan ik nu nog niet te zeggen. Maar Simon en Gerda waren erg verrast door de goede service en begeleiding en zeiden dat als ik het zou durven ze het prima zouden vinden omdat ze bij deze test het gevoel hebben gekregen dat het veilig is en ik heel goed begeleid zal worden en ze me met een goed gevoel zouden overdragen aan de mensen van Axxicom, Aena Sin Barreras en Transavia.

Omdat het vliegen met DPNA-assistentie voor de vliegtuigmaatschappijen (in dit geval Transavia) nog vrij nieuw is ging daar nog niet alles goed: online inchecken en overdracht aan de begeleiding op het vliegveld na de landing. Maar hier gaat men aan werken en dan komt dat vast ook helemaal in orde.

MARISSA

De mensen van Axxicom die op onderstaande foto’s staan hebben toestemming gegeven voor het maken van de foto’s en het plaatsen op onze website

Misschien vind je dit ook leuk